Met alle Chinezen en zeker met den dezen.

De website van Ming Dynasty belooft veel goeds.  ‘Topgastronomie voor 29 euro per persoon.  Onze Japanse en Chinese topchefs laten u proeven van de heerlijkste hapjes zoveel u opkunt’.  Het proberen waard, toch?  Het woordje “top” doet menig Driekantlid wegduizelen – dit verklaart misschien het hoge deelnemersaantal van 17- .  Er zou een groot tekort aan Leuvense  “tops” zijn, indien je je in dit “profiel” herkent gelieve je dringend te melden op één van de activiteiten van Driekant!  Maar in de context van gastronomie, tja, de verwachtingen waren hooggespannen.

De commentaren ter plaatse toch wel wat droogjes “platte chinees”, “belofte maakt schuld, dit is een ordinair buffet”.  Maar de enquête achteraf bewijst het tegendeel.  De hapjes bleken een menu te zijn, weliswaar in “à volonté” stijl. Gewokte groenten, chinese eend, kipgerechten, scampi. Eenvoudig lekker en met 8,06/10 scoort Ming beter dan gemiddeld.  Een vlotte bediening (8,18/10) door twee heren die bij de meesten in de smaak vielen (looks personeel: 7,88/10).  Ming Dynasty heeft een metamorfose ondergaan, het vernieuwde loungy interieur wordt geäpprecieerd door de Driekanters met een score van 7,65/10.  De jongens zijn wel erg streng voor elkaar geweest, met net geen 9 is dit de minst goed scorende “Uit eten” tot nu toe qua gezelschap.  Xanax vergeten, anyone?

Ook al beloofde men veel goeds, en kregen onze jongens niet wat ze verwachtten, Ming Dynasty wordt door de strenge jury bedacht met een algemene score van 8,24/10.