Koutoubiya; Size does matter!

Donderdag 20 januari. 19 ingeschreven Driekanters waagden zich aan een Marokkaans avontuur. Wat braafjes samengetroept in de Leuvense “Rue des bouchers”, of ook gewoon de Leuvense Muntstraat, stonden ze te wachten voor wat komen ging in het Marokkaanse restaurant Koutoubiya.

De warme ontvangst (7/10) liet niets aan de verbeelding over. Bij sommige heren van het gezelschap werd zelfs tussen de benen gedoken door het “behulpzame” personeel. Ok, de tafel wiebelde ervoor een beetje, na de interventie: probleem miraculeus opgelost. Het moet gezegd, de twee bedienende heren (looks personeel: 6,68/10) sloofden zich uit, al is naspel blijkbaar niet weggelegd voor deze heren. Het afruimen van de tafels stond niet op hun 2do lijstje.

Koutoubiya’s sterkste troef is duidelijk het overvloedig eten. Ruime keuze uit tajines en grillgerechten, in volwaardige, mannelijke porties geserveerd. De nichten waren onder de indruk en gaven dan ook een lekkere 8,10 op 10. Size does matter! De prijs werd eveneens goed bevonden (7,68/10 voor prijs/kwaliteit), al vond ondergetekende 3 euro voor een ieniemienie tasje muntthee er wel wat over. Maar soit, het gezelschap deed het weer voortreffelijk met een score van 9,07/10. Ook voortreffelijk is de algemene score die Koutoubiya krijgt van de strenge Driekantjury: 7,73/10.

Missie volbracht. Nieuwe afspraak op donderdag 17 februari in restaurant Hungaria.