Food gallery SMUK: een beetje anders

Het was een…speciale avond. Curieus, dat hadden we voorspeld. Maar zo curieus hadden we het nu ook weer niet verwacht.

De 15 aanwezige Driekantproevers kwamen terecht in een “het komt allemaal goed” sfeertje. Om te beginnen was er de dubbele boeking, een Spaanstalige gezelschap (geen Nadallookalikes jammer genoeg) had die avond ook een grote tafel gereserveerd, “oeps jullie zijn ook met 15?”. Terwijl de eigenaar geruststellend een gratis glaasje cava uitschonk werd de groep verdeeld over 2 inderhaast bijeengeschoven tafels.  De ober van dienst was een bijna 16 jarige jongen met de jas nog aan. (looks personeel: 6,54, “toch net iets te jong” aldus de aanwezigen) “Bestek en borden doorgeven aub” (wijze van bediening: 6,74).

 

Smuk presenteert zich als een eenvoudige table d’hôte, waar de schotels a volonté passeren en à la minute een gerechtje op tafel getoverd wordt. Toch even bijsturen, die beloftes? Het voorgerecht bestond uit een eenvoudig slaatje met meloen en ham, geserveerd op een grote schotel. Doorgeven aub. Hoofdgerecht dan, of liever hoofdgerechten. Pasta met kip en groenten, een gehaktschotel, veggie pasta met kaas en -na aandringen- ook een gerechtje met zalm en veel ui. We vermoedden dat de ingrediënten netjes in twee verdeeld waren, om de Spaanse vrienden ook van dienst te kunnen zijn. Zo werd het tellen naar de stukjes kip in de pasta. Of grijpen naar die laatste kruimel gehakt. Het moet wel gezegd, wat we kregen was lekker maar een tikkeltje basic. Goede afwerking maar een beetje weinig. De score van 6,47 op 10 voor “food” is dan ook niet verrassend te noemen. 25 euro voor een 2-gangenmenu lijkt misschien weinig, maar de prijs / kwaliteitsverhouding strandt op een score van 6,80.

Zoals gewoonlijk was de sfeer tussen de deelnemers opperbest (9,27 voor gezelschap) en SMUK werd bedacht met de hoogste score tot nu toe voor interieur (8,00). De algemene score valt al bij al nog mee: 7,20.

SMUK food gallery is een gezellig en huiselijk ingericht restaurant met gewone gerechten. Zeker een aanrader voor mensen die houden van een beetje chaos.