El Sibarita

Uit eten met Driekant no9 “Eviva Espana”

do 19 mei 2011

restaurant “El Sibarita”, Dirk Boutslaan 14, Leuven.

Misschien is de gemiddelde homo wat te enthousiast over de Spaanse keuken. Denken we aan de gezellige tapasbars op de Ramblas in Barcelona. Of misschien hebben de Driekantjongens ook wel té hooggespannen verwachtingen als ze Uit eten gaan met Driekant. El Sibarita ligt dan ook schuin tegenover “Le Chameau s’en fout”, het beste restaurant ooit (tot nu toe) volgens het kritische Driekantpanel.

Maar we beginnen met een positieve noot: het eetgezelschap, daar is, zoals altijd, niks op aan te merken. De restofans geven elkaar die avond een vette 9 op 10.

Uitkijkend op de weeral schitterende etalage van “Le Chameau” krijgen de veertien gasten achtereenvolgens voorgeschoteld: olijven, een slaatje met tomaat en artisjok, spaans brood met tomaat, serranoham, kipkroketjes, gehaktballetjes, scampi, manchegokaas en patatas bravas. Uiteraard met de nodige hoeveelheid cava.

De korte pijn dan maar? De bediening in El Sibarita is aan de trage kant. En “the staff” heeft de looks van een Nadal of godbetert –we zouden al tevreden zijn- een Enrique jammer genoeg niet meegekregen, (score bediening: 5,20, score looks personeel: 5,71)). Het interieur is nogal saai bevonden (5,71). En tja het eten: karige porties, weinig origineel (food: 5,93) en bovendien duur (prijs/kwaliteit: 5,86). “Buitengewoon boring food” was één van de commentaren van de Driekantmannen. Oepsie.

De jury geeft El Sibarita een erg lage 6,14 als algemene score. Volgende keer beter.